PIN- og PUK-kode

PIN-kode er en firesifret kode som du må taste inn når du slår på din mobiltelefon. PUK-kode er en åttesifret kode som du trenger dersom du har glemt PIN-koden. Begge kodene står i brevet du mottok sammen med SIM-kortet. PUK-koden finner du også ved å logge inn på Min side og klikke på mobilnummeret ditt. PUK-koden står i boksen «Hoved-SIM».

Glemt PIN-kode?

Dersom du har glemt din PIN-kode, trenger du PUK-koden for å få låst opp telefonen – denne finner du på Min side eller i brevet som fulgte med SIM-kortet. Etter å ha tastet feil PIN-kode tre ganger på rad, vil du bli bedt om å angi PUK-koden. Når du har skrevet inn denne, vil du få mulighet til å lage en ny PIN-kode. Vær oppmerksom på at du har ti forsøk på å taste riktig PUK-kode – hvis du taster feil PUK-kode ti ganger, blir SIM-kortet sperret og du må bestille nytt via Min side eller ved å kontakte kundeservice.

Bytte PIN-kode

På de fleste telefoner kan du bytte PIN-koden via telefoninnstillingene. Følgende metode skal fungere på alle telefoner:

Tast **05*<din PUK-kode>*<Ny PIN-kode>*<Gjenta ny PIN-kode>#