Tips for bruk av mobil i utlandet

Å bruke mobil i utlandet kan være dyrt. Her finner du en del enkle tips og triks som sikrer at regningen ikke blir overraskende høy når reisen er over.

1. Ring billig fra utlandet med appen Telio One

Ikke glem å laste ned appen Telio One når du skal ut og reise!

Bruker du appen over WiFi, ringer du til samme pris som når du bruker mobilabonnementet ditt hjemme i Norge – uansett hvor i verden du befinner deg.

Du kan altså ringe kostnadsfritt hjem til Norge fra utlandet med de inkluderte minuttene dine!

Les mer om Telio One – appen er gratis for alle som har mobilabonnement hos Telio.

Ring billig fra utlandet med Telio One

2. Sjekk prisene før avreise

Det er lurt å sjekke prisene som gjelder for det landet du skal til før avreise. Våre kunder kan glede seg over lave priser i svært mange land, men skal du reise utenfor EU/EØS anbefaler vi deg alltid å sjekke prisene. Det gjelder særlig prisene for bruk av mobildata.

Sjekk prisene ved bruk av mobil i utlandet under fanen «Fra utlandet»

3. Slå av dataroaming

Dataroaming er den viktigste innstillingen når du reiser til utlandet med mobilen. Særlig hvis du reiser til et land der det er dyrt å bruke mobildata. Slår du av dataroaming på mobilen din, får du ikke brukt mobildata i utlandet i det hele tatt – og du trenger ikke bekymre deg for regningen.

Slik slår du av dataroaming

På iPhone åpner du innstillinger-appen, velger mobilnett og slår av bryteren på dataroaming.

På Android må du åpne innstillinger, og deretter mer, mobilnettverk og fjerne krysset på dataroaming. Enkelte modeller har også en snarvei til denne innstillingen i varselfeltet som trekkes ned fra toppen av skjermen.

Windows Phone-brukere går til innstillinger, mobilnettverk, alternativer for dataroaming og ikke bruk roaming.

Slå av dataroaming på iPhone

4. Slå av synkronisering/push

Når du slår på dataroaming vil mange applikasjoner starte å synkronisere og oppdatere seg i bakgrunnen. Dermed kan dataforbruket bli høyt selv om du bare slår på dataroaming i noen få minutter. Særlig gjelder dette e-post og skytjenester som Dropbox og Google Drive. Det er derfor lurt å gå gjennom apper og tjenester før du reiser, og sørge for at de enten er deaktivert eller benytter seg av WiFi i stedet for mobildata når de skal synkronisere.

5. Bruk WiFi (trådløst nett) når du kan

Er du koblet på et trådløst nett kan du bruke så mye data du vil uten at det havner på mobilregningen. Vent derfor med å sjekke Facebook, lese e-post, se på Netflix eller hva det måtte være, til du har tilgang på WiFi – enten det er på hotellrommet eller på en kafé eller restaurant.

6. Skru av viderekobling til personsvar

Når du er i utlandet, må du betale for alle samtaler som viderekobles til personsvar. Det lønner seg derfor å skru av viderekobling til personsvar mens du er på feire.

7. Sjekk prisene på ferger og fly

Vær også oppmerksom på at egne priser gjelder ved bruk av mobilen på ferger, skip og fly. Det skyldes at mobiltrafikken går via satellitt og ikke via mobilnettet. Klikk her og velg fanen «Fly og ferge» for å se prisene