Cookie

Om informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies, på våre nettsider. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lastes ned og lagres i nettleseren din, og som hjelper oss å forbedre nettsiden og gi deg en god brukeropplevelse.

Her får du mer informasjon om hvilke informasjonskapsler vi bruker, hva slags informasjon som lagres, hvem som behandler opplysningene og hva formålet er.

Du bestemmer

Du bestemmer selv om du vil tillate lagring av informasjonskapsler. De fleste nettlesere aksepterer lagring av informasjonskapsler automatisk, så for å unngå dette må du må selv gå inn og endre innstillingene i nettleseren. Fortsetter du å bruke telio.no som normalt, aksepterer du samtidig vår bruk av informasjonskapsler.

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og hvordan du sletter informasjonskapsler.

Vær oppmerksom at svært mange nettsider, inkludert vår, kan bli vanskelige å bruke om du ikke tillater informasjonskapsler.

Vår bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler til en rekke forskjellige formål. Noen informasjonskapsler er helt nødvendige for funksjonaliteten på nettsidene, mens andre blir brukt til å forbedre ytelsen og brukeropplevelsen. I tillegg bruker vi en del cookies til markedsføring. Våre informasjonskapsler registrerer ingen personlig informasjon og kan ikke brukes for å kjøre programmer eller overføre virus til datamaskinen din.

Nettsidens egne informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for at det skal være enkelt for deg å bruke nettsiden vår. De sørger blant annet for at vi kan huske

• hva du legger i handlekurven
  • hvor langt du har kommet i en bestilling
  • at du er logget inn på Min side, slik at du slipper å logge inn på nytt for hver nye side du åpner

Disse informasjonskapslene lagres kun midlertidig, og forsvinner når du lukker nettleseren din. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret.

Statistikk og analyse via Google Analytics

Vi bruker statistikkverktøyet Google Analytics for å analysere brukeradferd og trafikk på nettsiden. Formålet er å forbedre funksjonalitet, brukervennlighet og innhold.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er:

• hvor mange som besøker ulike sider
  • hvor lenge besøket varer
  • hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes

Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Sporingskoden til Google Analytics anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Alle opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler fra kommersielle tredjepartsaktører

Vi bruker informasjonskapsler fra tredjepartsaktører (Google, Google Adwords og Facebook) for å kunne gi våre brukere/kunder relevant markedsføring og en god brukeropplevelse. Vi bruker det også til å måle effekten av og vise mer relevante annonser. Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og dataene er anonymisert.

Informasjonskapslene gjør det mulig å:

• frekvensstyre annonser på bakgrunn av aktivitet
  • se brukeradferd på nettstedet i forhold til den direkte annonseringen som skjer
  • samle informasjon om produktinteresse for å presentere mer relevante annonser
  • sette opp målrettede annonser til utvalgte kundegrupper

Les mer om Google Adwords personvern på google.com

Les mer om Facebooks personvern på facebook.com

Liste over informasjonskapsler på telio.no

Leverandør
Cookie
Beskrivelse
Telio.noPHPSESSIDSesjons-cookie. Brukes blant annet for innlogging og for å lagre informasjon når du går mellom ulike sider i bestillingsskjema.
Cookie_notice_acceptedBrukes til å lagre hvorvidt du har lest og godtatt våre retningslinjer for informasjonskapsler.
Google_utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmvBrukes for å samle informasjon om hvordan våre besøkende bruker nettstedet via analyseverktøyet Google Analytics. Informasjonen blir brukt til å lage rapporter og hjelper oss med å forbedre nettstedet. Informasjonen samles inn anonymisert.
_gaDenne informasjonskapselen brukes til å skille mellom unike brukere ved å angi et tilfeldig generert tall som klientidentifikator. Tallet inkluderes i alle sideforespørsler på et nettsted og brukes til å beregne besøks-, økts- og kampanjedata for nettstedets analyserapporter.
_gatDette informasjonskapselnavnet er tilknyttet Google Analytics, og brukes ifølge dokumentasjonen til å bremse forespørselshastigheten og begrense innsamlingen av data på nettsteder med høy trafikk. Den utløper etter 10 minutter.
NIDTredjeparts informasjonskapsel som brukes til å tilpasse annonsene i Google-tjenester, f.eks. Google Søk. Lagrer bl.a. informasjon om de siste søkene, om du tidligere har klikket på en annonse eller søkeresultater fra Telio, og besøk på telio.no.
ConversionBrukes til å måle hvor mange av de som ender opp med å bestille noe når de klikker seg inn på telio.no via en annonse hos Google. Brukes ikke av Google for interessebasert annonsemålretting og varer bare i en begrenset periode. Kun anonyme data samles inn.
doubleclick.net idDoubleclick.net bruker informasjonskapsler til å måle effekten av annonser og presentere mer relevante annonser. Doubleclick.net registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og data er anonymisert. Underlagt Googles retninglinjer for personvern.
Intelecom.nointelecomchat_11880Brukes for å opprettholde brukersesjonen din når du chatter med salg eller kundeservice. Slettes når du lukker nettleseren din.
Facebookact, datr, lu, c_user, csm, fr, p, presence, s, xsTredjeparts informasjonskapsler som opprettes dersom du er logget på Facebook. Er du ikke logget på, lagres ingen informasjonskapsler. Informasjonskapslene brukes til markedsføring og styring av annonser via Facebooks sosiale nettverk.