6 måter å spare mobildata!

Dame med mobil mobildata

Slik sparer du masse mobildata uten at det begrenser bruken.

 

 1. Velg kvalitet

Strømmer du mye video eller musikk kan du velge kvalitet. Populære tjenester som Spotify og Netflix lar deg velge mellom tre ulike kvaliteter.

Dette gjør du: Gå til «innstillinger» i Spotify, velg «music quality».

 1. Automatisk avspilling

Du opplever kanskje at videoene på Facebook starter avspilling automatisk. Denne funksjonen kan du slå av slik at du selv bestemmer når videoene skal spilles.

Dette gjør du:

På iPhone må du gå til «Innstillinger», så bla deg ned til «Facebook», og  trykke på «Innstillinger». Så må du bla deg ned til «Auto-play». Derfra kan du velge «On, Wi-Fi only» eller «Off».

Har du en Android må du åpne Facebook-appen, trykke på de tre horisontale linjene oppe til høyre og bla ned til «Applikasjonsinnstillinger». Trykk deretter på «automatisk avspilling av video», og velg mellom de tre tilgjengelige alternativene.

Unngå at disse videoene begynner å spille automatisk.

 1. Bruk mobildata-sperre

Apper som Netflix, Spotify og Facebook bruker ganske mye data. For å unngå at disse appene sluker all din mobildata kan du sette opp en stopper for ønskede apper, dermed bruker ikke gitte apper mobildata.

Dette gjør du:

På iPhone finnes en funksjon som lar deg se hvor mye data de ulike appene bruker, og her er det til og med mulig å begrense databruk til Wi-Fi per app.

 1. Datakomprimering

Nettleseren du bruker har funksjonen som heter datakomprimering. På denne måten kan du halvere datamengden på enkelte nettsteder.

Dette gjør du:

For mobile enheter på Chrome – for å aktivere funksjonen, går du inn på «Innstillinger» og videre inn til «datasparing»hvor du kan aktivere tjenesten.

 1. Minimer bakgrunnsdata

At apper kan kjøre i bakgrunnen gjør at de kan samle inn data og være så oppdaterte som mulig når du åpner dem. Det betyr at ny e-post allerede er lastet ned når du starter appen. Kjekt, men potensielt dyrt. Du kan imidlertid skru det av.

Dette gjør du:
På iPhone, går du til «Innstillinger» – «Generelt» – «Bakgrunnsoppdatering». Du kan skru av hele funksjonen i seg selv, eller deaktivere spesifikke apper individuelt.

På Android, går du til «Innstillinger»- «Databruk», blar ned til listen over hvor mye data de ulike appene bruker. Trykk deg inn på en datahungrig app, og skru på «Begrens bakgrunnsdata».

 1. Offlinemodus

Hører du ofte på musikk når du er ute? Da bør du laste ned alle spillelistene slik at de er tilgjengelig i «offline-modus». Dette kan lett gjøres i både Spotify og Wimp.

Velg riktig datapakke

Uansett hvor flink du er til å spare mobildata vil det være økonomisk og fornuftig å velge et abonnement som passer ditt bruk. Finn ut hvor mye du bruker i snitt per måned og finn abonnementet som passer perfekt til deg!

Kommentarer (1)

 1. Trygve Gjerstad skriver:

  28. Februar 2017 kl. 23:45

  Hei,lurer på : skal ha 2 mobiltelefonabonnent, et med lite data og et med 5. Har en miniruter,huwaie, kan jeg få simkort fra dere til den? Hva vil prisen bli ?
  Vennlig hilsen
  Trygve.

Legg igjen en kommentar