Hastighet på mobilt bredbånd

Hos oss får du fri hastighet uansett abonnement, og det tilsvarer en forventet snitthastighet på opptil 100 Mbit/s. Vi gir deg samme fart på alle våre abonnement på mobilt bredbånd.

Opplevd hastighet på mobilt bredbånd vil variere, og avhenger blant annet av:

  • Dekning. Best hastighet får du i et område med 4G-dekning. Sjekk vårt dekningskart for å se om det er 4G i ditt område.
  • Signalstyrke og avstand til senderen.
  • Antall brukere. Hastigheten påvirkes av antall påloggede brukere i ditt område. Når mange bruker mobilt bredbånd på samme sted, kan du oppleve at hastigheten blir noe redusert.
  • Utstyret. For å få maks utbytte av det mobile bredbåndet må du ha et modem som støtter 4G. Men det er også store forskjeller når det kommer til kvaliteten på utstyret forøvrig. Hvis du har et modem med en dårlig antenne, vil hastigheten bli lavere selv om dekningen er på topp.
  • Hus og byggemateriale. Bygget du oppholder deg i kan ha mye å si for dekningen. Spesielt er det slik at materialene som brukes i nye bygg ofte skaper dårlig dekning. Det kan være lurt å eksperimentere med plasseringen av modemet for å få best mulig hastighet.

Når du bruker mobilt bredbånd med trådløst nett er det ikke bare hastigheten på det mobile bredbåndet som spiller en rolle, men også forbindelsen mellom den trådløse ruteren og datamaskinen din. Du bør derfor sørge for at modemet er plassert i den delen av huset hvor du er mest på nett.

Forventet hastighet med ulike typer dekning

Her ser du hvilken hastighet du kan forvente å få, basert på hvilken type dekning du har.

Type nettTeoretisk maksimalhastighetForventet hastighet (nedlasting)
3G/3G+7–14,4 Mbit/s2-9 Mbit/s
3G HSPAOpptil 42 Mbit/s8–25 Mbit/s
4GOpptil 150 mbit/s20–60 Mbit/s

Sjekk farten på det mobile bredbåndet ditt

Du kan selv sjekke hvor stor fart du får. Vi anbefaler denne siden: bredbandskollen.se. De har også en app du kan laste ned på mobilen din.